SOYAFILM® Monteringsanvisning avtagbar gjenbrukbar solfilm

SOYAFILM®
Avtakbar ferdigkuttet solfilm - Profesjonelle tips for montering

Det er ikke vanskelig å montere vår avtakbare gjenbrukbare solfilm. Vi gir deg de beste tipsene og veiledningen for en vellykket installasjon.
Fordi vår solfilm er uten lim og mykere enn noen annen solfilm, kan den monteres av og på så mange ganger du vil. Sørg for å lese hele instruksjonen først før du monterer og alt vil gå lettere for deg.

Alle verktøy og væsker nevnt i instruksjonene nedenfor kan kjøpes hos oss.

Når du har gjort en vellykket installasjon med solfilmen, kan du gjerne sende inn et bilde av den fine bilen din sammen med noen setninger om hva du syntes om SOYAFILM®. Alle bidrag belønnes med et gavekort!

Lykke til med monteringen :)
Lätt att montera solfilm
Välj solfilm till din bil
 Instruksjon lett forklart i 5 trinn.

 

1) Rengjør ruten grundig.

2) Spray væskeblandingen på filmen og ruten.

3) Plasser solfilmen mot glasset og juster den på riktig sted.

4) Trykk bort væsken med en monteringsskrape.

5) La solfilmen tørke i 24-48 timer før rengjøring. Klar!


Monteringsanvisning:

1) Sørg for at bilen er ren på inn- og utsiden for best resultat.

2) Plasser først solfilmen på utsiden av glasset for å se passformen og passformen.

3) Er det noe som må justeres, tenner du med en lampe fra innsiden av bilen og klipper det som trengs forsiktig på utsiden av solfilmen mot glasset.

4) Rengjør glasset og de omkringliggende panelene utenfor glasset.

5) Skyll solfilmen med væsken, da vil støvpartikler renne av solfilmen og resultatet blir bedre.

6) Spray monteringsvæsken på glasset og solfilmen.

7) Plasser filmen forsiktig mot glasset (selvfølgelig inni) uten å få tilgang til filmen mot panelene eller noe annet.

8) Når filmen er på plass, sprayer du monteringsvæsken på utsiden av solfilmen om og om igjen og drar med monteringsskrapen med overlappende slag. Trekk aldri på solfilmen hvis solfilmen er tørr. Ikke trekk for hardt heller.

9) Sjekk at filmen er på riktig plass og at det ikke er væske eller bobler.

10) Hvis du ikke er fornøyd med sluttresultatet, kan du fjerne filmen når du vil og skylle den av og sette den sammen igjen.

11) Etter montering kan filmen oppleves som en ekstra uskarp visning fra innsiden av bilen. Gi tørketiden til å fjerne den.

Trenger du mer hjelp Kontakt oss for flere råd.

Monteringsvæske:
5-6 dråper luktfritt flytende vaskemiddel (f.eks. sitron) per liter vann.
Destillert vann er alltid best når man vet at det ikke blir flekker pga. dårlig vann fra springen.

Dårlig springvann kan gi hvite prikker hvis det er høyt innhold av kalk i vannet o.l. Bruk aldri varmt vann fra springen da kvaliteten ofte er dårligere enn kaldt vann fra springen.
Trekk aldri med skrapen på solfilmen uten å ha sprayet væske på solfilmen, spraytrekk, spraytrekk med overlappende trekk.

Rengjøringsvæske:

Trinn 1. gni med industrisprit på glasset.

Trinn 2. Spray monteringsvæske på glasset og trekk vekk med en monteringsskrape eller vindusskrape.

Bruk ALDRI T-rød eller lignende da det etterlater en film på glasset som er vanskeligere for vedheftingen til solfilmen Bobler i solfilmen: Problemet kan oppstå dersom du har brukt for lite væske under monteringen Hvite prikker kan være på grunn av kalk, smuss, støv eller for mye vaskemiddel i monteringsvæsken Hvis bilen har vært på reparasjon etter f.eks. en kollisjon, er det noen ganger prikker på innsiden av glasset som du ikke blir kvitt, prikkene blir borte når du sveiser og bruker vinkelsliper. Ved montering på disse glassene vil det bli luftbobler når filmen tørker. Trekk hendene på glasset inni og du vil kjenne støtene.

Håndtering av solfilmen:
ALDRI håndter, monter, demonter eller plasser solfilmen i direkte sollys!
Anbefalt temperatur rundt + 20C, ikke kaldere enn + 5C og ikke varmere enn + 25C. La bilen stå i garasjen eller det skyggefulle området etter installasjon 24-48 timer.
Ikke kjør bilen direkte i sol og høyere varme umiddelbart etter montering.
En sedan eller coupé med stor skrånende bakrute kan være greit å bruke monteringsvæske uten vaskemiddel for enda bedre vedheft.

Montering på dører:
Solfilmen kuttes alltid slik at det ikke blir lysspalter i bilen og slik at du kan løfte vinduene opp og ned. Derfor er solfilmen dimensjonert slik at den går noen mm under listene og 2-4 cm under listen i bunnen slik at du kan heise vinduene. Det kan være litt vrient å få filmen nederst under gummilisten avhengig av hvilken bilmodell du monterer på. Ved montering av solfilmen på dørene anbefales det at du monterer den noen mm under kanten, ikke akkurat langs den øvre kanten av glasset. Dette er fordi filmen kan løsne på toppen når du løfter glasset og den når stripen som presser filmen ned.
Nedenfor er montering på dører på 3 forskjellige måter:

1) Ved montering av filmen løftes boksen ned noen cm. Med monteringsvæsken på filmen og glasset kan du få filmen til å gli ned under stripen bit for bit, mens du holder stripen litt ut med skrapen.

2) Fjern dørlisten i bunnen. Du må da kanskje løsne dørsiden for å løsne listen Hvordan demontere dørsiden og listen er litt forskjellig avhengig av bilmodell og på YouTube.com finnes det mange videoer om hvordan du gjør det på akkurat din modell . Men ofte er det samme prinsipp i hvordan dørsidene festes, kuttet rundt ytterkant på dørsiden, 1-4 skruer bak håndtaket (bak en dekkplugg) og/eller bak pyntelisten ved håndtaket.

3) Noen modeller kan lages som om du løfter glasset så langt som mulig, for så å ta tak i den øvre delen av panelet og trekke bakover-oppover. Da kan panelet falle fra gummilisten i bunnen.
Gummilisten klemmes vanligvis fast til dørens platelegeme og må trekkes oppover på en eller annen måte.
På dører som ikke har karm rundt er det som regel superenkelt og ingenting må demonteres. Du lar filmen med væsken gli ned under stripen.

Montering på bakruter:
Solfilmen klippes slik at den går et stykke forbi den gjennomsiktige delen av glasset og et stykke forbi der glasset blir helt svart.
"Dot matrix" - Svarte prikker på ytterkanten av glasset:
"Dot matrix" er området av glasset på de bakre vinduene og frontruten der det er svarte prikker eller linjer på innsiden av glasset.
«Dot matrix" er en detalj/område hvor alle solfilmer kan ha problemer med å feste seg helt til glasset og mellom alle prikker. Hvor bra det blir der kommer vanligvis ikke an på hvilken solfilm du monterer.
«Dot matrix" har ulik tykkelse, tetthet, høyde og den er forskjellig mellom bilmodeller. På bilmodeller som har dobbelt laminert glass sitter punktmatrisen mellom glasset og ved montering blir resultatet helt feilfritt.
Du kan sørge for at det blir et litt bedre resultat på "Dot matrix". Å rengjøre skikkelig med industrisprit og en grov svamp er en god start. For å gjøre det enda bedre anbefaler vi vårt nye unike produkt TintGel™.
NYHET: TintGel ™ Dot Matrix fix, er vårt nye produkt som bidrar til å få det mye penere og bedre rundt Dot Matrix-området og også bedre styrke og unngå kantfrigjøring av solfilmen. På alle vinduer unntatt dørvinduer som er løftet, må TintGel™ må brukes i ytterkantene for en garanti for styrke å påføre. TintGel™ inkludert i en pakke med ferdigkuttet solfilm for 3 bakvinduer eller flere.

TintGel™
TintGel ™ er en væske som påføres Dot Matrix-området før montering av solfilmen. Påfør, la tørke i ca 5 minutter og monter filmen som vanlig oppå produktet. Når du påfører monteringsvæsken mellom glasset og filmen, vil TintGel™ aktiveres og danne en sterk og gjennomsiktig overflate. Avlast trykket med monteringsskrapen når du kommer til Dot Matrix-området. Når væsken og TintGel™ har tørket mellom solfilmen og glasset, er området helt gjennomsiktig. Dersom du ønsker å fjerne den avtagbare solfilmen etter bruk av TintGel™, må du gjøre dette i temperaturgring + 20C og forsiktig løsne solfilmen. TintGel™ er vannløselig og kan vaskes av med lunkent vann og klut.

Tørketid:
Umiddelbart etter montering er det væske igjen mellom solfilmen og glasset og det tar 1-3 uker før det tørker helt, avhengig av årstid og vær. Vent med å bruke vindusløftene i tørketiden, ellers kan filmen løsne.
Er det varmt ute kan du montere om kvelden og la bilen stå i garasjen over natten så får solfilmen å sette seg best mulig, om mulig selv med åpne dører.

Hvis det er for høy varme under montering og umiddelbart etter tørking, kan væsken som blir igjen mellom glasset og solfilmen fordampe, noe som fører til luft/vannbobler under filmen. I verste fall kan det da løsne. Hvis den løsner og forblir i direkte sollys, kan den trekke seg sammen og bli vanskelig å sette sammen igjen

Tilpasning og justering:
Solfilmen vår leveres ferdigkuttet til brillene dine, men noen ganger kan det likevel hende du må justere litt avhengig popmodell og hvilket ekstrautstyr du har fra fabrikk. Man kan f.eks. trenger å kutte for alarmsensor, GPS-sensor, bakspeil, regnsensor eller om glasset noen gang har blitt skiftet/skiftet. Grunnen til at det noen ganger ikke er kuttet ut etter disse tingene er fordi det ikke alltid ser likt ut på alle modeller. For eksempel. to forskjellige Volvo V70 2005 kan se helt annerledes ut med det du har av sensorer på sidevinduene i stasjonsvognen.
Er det noe som må justeres, tenner du med en lampe fra innsiden av bilen og kutter det som trengs forsiktig på utsiden av solfilmen mot glasset.

Bra gjort!
Nå har du lest hele veiledningen og er verdt en kopp kaffe/te og tenk gjennom det du leser og start med monteringen i fred og ro :)